Gooisch weekend weg

The Spot is een geweldige feestlocatie in het Gooi waar we iedere maand los gaan op de allerbeste discohits. Maak er een feestelijk Gooisch weekend van en plan leuke activiteiten rondom jouw avondje uit in The Spot. We geven je graag wat tips.

Disco Classics Party

Iedere laatste zaterdag van de maand organiseert The Spot de populaire Gooische Disco Classics Party. Dans alsof de tijd heeft stil gestaan op de swingende discohits uit de 70’s, 80’s, 90’s en 00’s. De voetjes gaan gegarandeerd van de vloer! Kom je ook?

Gooisch weekend The Spot

10 tips voor een écht Gooisch weekend weg

Om een echt succes te maken van jouw Gooische weekend geven we je graag wat tips. Bekijk hieronder wat er allemaal te beleven is in het Gooi. En maak leuke plannen rondom jouw Disco Classics Party in The Spot!

1. Dineren bij Proeflokaal Bregje

Voordat je naar de Gooische Disco Classics Party gaat kun je dineren in het naastgelegen restaurant Proeflokaal Bregje. Voor een vaste lage prijs heb je een heerlijk drie-gangenmenu. Leuke tip van ons!

2. Overnachten in ’t Gooi

Na een swingende dansavond in The Spot is het fijn om in een goed bed te slapen, dichtbij de feestlocatie. Dit zijn een paar hotels in de omgeving van The Spot: Bastion Hotel in Bussum, NH-hotel Jan Tabak en Van der Valk Witte Bergen.

3. Bezoek het Nederlands Vestingmuseum

Het Nederlands Vestingmuseum vertelt het verhaal van Naarden-Vesting in de geschiedenis van Nederland. Het museum is gevestigd op bastion Turfpoort wat een erfgoedlocatie is uit de 17e eeuw. We raden het aan om na je bezoek aan het Vestingmuseum naar het eeuwenoude stadje Naarden-Vesting te gaan. Bekijk de monumenten van het dorp, ga naar het het Arsenaal van Jan Des Bouvrie of bezoek een van de vele antiekzaken, galeries, horeca en musea.

4. Winkelen in Laren

In het historische centrum van Laren vind je een groot en divers aanbod van winkels. Van speciaalzaken tot bijzondere supermarkten. In het sfeervolle Laren kun je goed shoppen en lekker eten. En je herkent het vast, want Laren was vaak het decor voor de opnames van de Gooische Vrouwen serie en films.

5. Villa’s spotten Blaricum

In Blaricum kijk je je ogen uit. In dit Gooische miljonairsdorp bewonder je de mooiste villa’s van Nederland. Als je op de kronkelende wegen en paadjes rijdt kom je langs bijzondere huizen met prachtige tuinen. En als je dan toch in de buurt bent is het ook leuk om naar de Tafelbergerheide te gaan. Dit is het hoogste punt van het Gooi waar zo’n 40 schapen rondgrazen.

6. Ga naar het eeuwenoude Muiderslot

Het Muiderslot is een waterburcht uit de 13e eeuw en is een van de bekendste kastelen van Nederland. Het is zeker een bezoekje waard, want de geschiedenis van het Muiderslot is zeer indrukwekkend. Verder is een wandeling door de haven van Muiden ook een aanrader. Ga zitten op het terras van Ome Ko en bekijk de traditionele zeilschepen en het mooie uitzicht op de Groote Zeesluis.

7. Met de veerboot naar forteiland Pampus

In het IJmeer ligt het forteiland Pampus. Met de veerboot kun je naar het eiland toe. Hier kun je een rondleiding volgen, een ballonvaart doen of zelf lekker op pad gaan. Een tof weetje: schepen die naar Amsterdam gingen lagen vaak voor anker bij dit eiland. En hier komt dus het spreekwoord “voor pampus liggen” vandaan!

8. Ontdek de magische wereld van media

Op het mediapark in Hilversum vind je het Museum voor Beeld en Geluid. Dit is een interactief mediamuseum waar je wordt meegenomen in de media van vroeger, nu en de toekomst. Neem een kijkje op de website van het museum en plan alvast jouw bezoek.

9. Terug in de tijd bij Huizen

Huizen is een voormalig vissersdorp waar je de Zuiderzee-tijd kunt herbeleven. Als je door het centrum wandelt kom je langs middeleeuwse boerderijen, historische botters en het Nautische Kwartier. Een bezoek aan het Huizer Museum is bevelen we ook aan. Hier vind je een prachtige klederdrachtcollectie en wisselende tentoonstellingen.

10. Watersport bij de Loosdrechtse Plassen

Als watersportliefhebber haal je je hart op bij de Loosdrechtse Plassen. Alle soorten vaartuigen zijn toegestaan op de vijf verbonden plassen. Je kunt eenvoudig een boot huren, met of zonder kapitein! Verken de plassen met een motorboot, zeilboot, roeiboot of kano. Neem wat lekkers mee en geniet van een middagje op het water.

Over The Spot

The Spot is de oudste disco in het Gooi. 40 jaar geleden opende René Froger deze hotspot waar veel bekende Nederlanders gingen stappen. Toen koning Willem-Alexander op het Baarnsch Lyceum zat was hij ook regelmatig te vinden in The Spot. Tegenwoordig is The Spot een feestlocatie die te huur is voor verjaardagsfeesten, bruiloften en andere feestelijke partijen. En iedere laatste zaterdag van de maand organiseren we de Disco Classics Party. 

Bereikbaarheid van The Spot

Kom je met de auto naar The Spot toe? Je kunt voor de deur parkeren op het Wilhelminaplantsoen in Bussum. Onze feestlocatie is ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het station Naarden-Bussum is maar op 7 minuten loopafstand. Ideaal!